Nordic Office of Architecture

Nordic Office of Architecture er et stort internasjonalt arkitektfirma med norske røtter og norske eiere. Selskapet har sin base i Oslo, men har kontorer i flere land i Europa.

Med nærmere 200 ansatte fra nesten 30 forskjellige nasjoner er dette et av de største arkitektkontorene i Norge. Selskapet har en ambisjon om å være et sted hvor kreative krefter fra mange ulike steder kan skape innovative rom hvor folk møtes for å leve, lære, vokse og knytte bånd. På tross av sitt nordiske navn er Nordic Office of Architecture involvert i prosjekter over hele verden.

Historie

Dette tradisjonsrike selskapet har eksistert i Norge helt siden 1979, men ble den gangen etablert under navnet Narud Stokke Wiig. Firmanavnet Nordic oppsto i 1992, da Narud Stokke Wiig ble delt inn to forskjellige selskaper. Den delen som i dag går under navnet Nordic Office of Architecture så dagens lys i 2012, og allerede året etter åpnet kontoret ved samme navn i København. I 2015 ble avdelingen i London til, og et sterkt internasjonalt arkitektfirma var dermed i ferd med å etablere seg. Kontoret på Island, Arkthing/Nordic, ble foreløpig siste skudd på stammen i 2019.

Tjenester

Nordic Office of Architecture tilbyr arkitekttjenester på et usedvanlig høyt nivå. Sammen med arkitektfirmaene Niels Torp, Hjellnes Cowi og Skaarud & Jespersen var de med på å tegne og utvikle passasjerterminalen til Oslo lufthavn (Gardermoen). Nordic Office of Architecture er, sammen med sin hovedeier Norconsult, i stand til å ta totalansvar for store og komplekse prosjekter, som flyplasser og sykehus. Med lagbaserte og fleksible arbeidsmetoder, vil Nordic Office of Architecture alltid ha et team med kompetanse til å kartlegge, utvikle og utføre prosjekter som er skreddersydd for kundens unike behov.

Prosjekter og kompetanse

Arkitektkontoret står dermed parat til å møte ethvert prosjekt som dukker opp med ekspertise og faglig dyktighet, i kombinasjon med en solid dose kreativitet og evne til å tenke utenfor boksen. Prosjektene de jobber med varierer fra mindre oppdrag innenfor møbler og interiørdesign til større prosjekter som involverer urban byplanlegging i mye større skala. Selskapet har ikke bare kompetanse innenfor arkitektur, men jobber på tvers av yrkesgrupper og kategorier innenfor kunst, design og visualisering. Dette gir større fleksibilitet, og gjør selskapet bedre i stand til å møte kundens behov.

Priser

Listen over priser arkitektkontoret har blitt tildelt er nesten like lang som et lysår, noe som viser både bredden og dybden i Nordic Office of Architecture sine fremragende ferdigheter. I tillegg er evnen til å samarbeide på tvers av fag definitivt tilstede, noe som har gjort at selskapet har vunnet både nasjonale og internasjonale priser innen områder som design, arkitektur, prosjektledelse, bygningsdesign og interiørdesign. Dette vitner om tilpasningsdyktighet, samarbeidsevne og en eksepsjonell evne til å tenke helhetlig. Blant de gjeveste prisene finner du for eksempel World Architecture Festival, Future Infrastructure Project Award, for Istanbul Airport i 2016.

Storstilt satsing på norsk arkitektur

I 2018 gikk Norconsult, som er Norges største rådgivingsselskap, inn som hovedeier i Nordic Office of Architecture. Med dette strategiske grepet tok Norconsult et stort skritt på veien mot en storstilt satsing på norsk arkitektur som eksportvare, samtidig som de styrket sin posisjon på hjemmemarkedet. Men selv om Norconsult har kjøpt 90 % av aksjene i arkitektfirmaet, så vil Nordic Office of Architecture fortsatt drives videre med samme ledelse og partnerskap. Selskapet skal utvikles videre som et eget varemerke, med rom for å fortsette å skape fantastisk arkitektur – også i framtiden.