Tengbom arkitektkontor

Blant de mange nordiske arkitektfirmaene finner vi Tengbom. Dette er et svensk arkitektselskap som streber etter å produsere holdbar og god arkitektur som er bra for miljøet. Deres kreasjoner skal oppfylle både dagens og fremtidens behov, og det uten å gå på bekostning av hverken klima eller miljø. Rommene og bygningene arkitektene står bak er også laget med mål om å være lett tilgjengelige og fungere i hverdagen, med smarte planløsninger og lignende. I denne guiden skal du bli bedre kjent med Tengbom Arkitekter og det de står for.

Arkitektonisk innovasjon

Tengbom beskriver seg selv som et arkitektfirma med mye lidenskap og engasjement. Dette har dannet grobunn for den rike historien bak firmaet, samtidig som arkitektene har et fremtidsrettet perspektiv når de jobber med nye prosjekter. Ifølge dem selv er det nettopp slik innovasjon blir til i arkitektverdenen. I dag jobber det hele 657 arkitekter i Tengbom, og disse fordeles over elleve kontorer spredt utover Sverige og Finland. Disse arkitektene har et bredt arbeidsområde, og jobber med å lage nye og smarte løsninger innen bygg- og design, selvfølgelig med mål om å være nyskapende og unike.

Tengboms arbeidsområder

Tengbom arkitekter jobber med et vidt spekter av prosjekter, og de mange hundre ansatte arbeider med alt fra innredning og design, til arkitektur, landskapsplanlegging og store statlige bygg. De står blant annet bak Nationalmuseum, der Erik Wikerstål har gjennomført renovering, restaurering og oppdateringer på bygningen. Museet er nå lysere og mer åpent enn det var tidligere. Prosjektet tok fem år, og i 2018 åpnet museet igjen dørene for besøkende. Andre prosjekter Tengbom står bak, er The Hive, OOAK Relations, Kvarteret Posthornet, Gasklocka #2, Mojang, Tako, Alingsås tingsrätt og en pop-up-park i Humlegårdsgatan.

Egen blogg

Tengbom har en egen blogg på nettsiden sin, der du kan lære mer om deres prosjekter, ansatte og mye mer. Her kan du blant annet lese om at Nationalmuseum er nominert til Kasper Salin-prisen, at NKS er nominert til WAF, Sue Clark, at arkitekter bygger murer der de i stedet burde bygget broer, og hvordan du kan maksimere profitten din gjennom bærekraftige materialer. Her finnes det spennende stoff for alle som interesserer seg for arkitektur, og vi mener bloggen er en fin måte for Tengbom å kommunisere med omverdenen på.

Tenker utenfor boksen

Det som er så bra med Tengbom, er a arkitektfirmaet ikke er redd for å tenke utenfor boksen. De innovative idéene er med på å skape nye trender og bidrar til at Norden fortsatt er blant de mest imponerende arkitekt-landene. Det nordiske designet skinner gjennom i prosjektene til Tengbom, og de evner å designe både landskap og bygninger med åpne og brukervennlige løsninger. Det skader heller ikke at de har et fokus på miljø og bærekraft, slik at kreasjonene kan nytes i lang tid – også av de som kommer etter oss.

Kontakt Tengbom for mer informasjon

Dersom du vil vite mer om Tengbom arkitektkontor, eller vil få hjelp til ditt neste boligprosjekt, kan du enkelt komme i kontakt med dem. På nettsiden finner du kontaktinformasjon til fem av de ansatte; Johanna Frelin, Linda Camara, Martin Rangfast, Emilie Mannheimer og Janica Wiklander. Sistnevnte er kontorsjef i Gøteborg, og kan nås på e-postadressen janica.wiklander@tengbom.se, eller telefonnummeret +46 31 708 38 70. Kontorene finnes i både Borås, Gøteborg, Helsingborg, Helsingfors, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm, Uppsala og Vansbro. Få en konsultasjon og kom i gang med drømmeprosjektet ditt, da vel!